zencefilgiller
  • ANA SAYFA
  • KATEGORİLER
    • Sağlık
    • Hastalıklar
    • Beslenme
    • Faydaları Nelerdir?
    • Vitamin ve Takviyeler
    • Tarifler
    • Diyet
    • Güzellik ve Bakım
    • Temizlik
No Result
View All Result
zencefilgiller
  • ANA SAYFA
  • KATEGORİLER
    • Sağlık
    • Hastalıklar
    • Beslenme
    • Faydaları Nelerdir?
    • Vitamin ve Takviyeler
    • Tarifler
    • Diyet
    • Güzellik ve Bakım
    • Temizlik
No Result
View All Result
zencefilgiller
No Result
View All Result
Ana Sayfa Beslenme

Tüketilmesi Gereken En İyi 11 Yüksek Proteinli Gıda

Yüksek proteinli bir beslenme sadece protein eksikliğini gidermekle kalmaz, aynı zamanda kilo vermeye, kan şekerini dengelemeye, kas ve kemik gelişimini desteklemeye de yardımcı olur. Dengeli bir beslenmede bulunması gereken en iyi yüksek proteinli gıdalar ve protein miktarları yazımızda.
8 Nisan 2021
Yüksek Proteinli Gıda
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'tan Gönder

Organlarınızın, dokularınızın, kaslarınızın ve hormonlarınızın hepsinin proteinlerden yapıldığını biliyor muydunuz? Yüksek proteinli gıdalar, vücudun her bölümünün gelişmesi, büyümesi ve düzgün çalışması için gerekli olan besinleri sağlar. Proteinler hemen hemen her vücut fonksiyonunda rol oynadığından, ideal olarak her öğünde ve her gün yüksek proteinli yiyecekler tüketmeniz önemlidir. Yüksek proteinli bir beslenme sadece protein eksikliğini gidermekle kalmaz, aynı zamanda kilo vermeye, kan şekerini dengelemeye, kas ve kemik gelişimini desteklemeye de yardımcı olur. Spor yapanlar, vejetaryen ve vegan beslenenler ve bazen enerji için paketli, işlenmiş gıdalara yönelen insanlar için bile aralarından seçim yapabilecekleri birçok yüksek proteinli yiyecek bulunmaktadır. Genel sağlık açısından en iyi yüksek proteinli gıdalar listesine bir göz atalım.

Yüksek Proteinli Gıda

Yüksek Proteinli Gıdalar

Birçok insan kalori saymak yada kısıtlayıcı diyetleri deneme hatasına düşebiliyor. Yüksek proteinli bir beslenmede, yedikten sonra daha doygun hissederek, açlığa yol açan kan şekerinin yüksek ve düşük seviyeleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Protein eksikliği hakkında bilgi almak için buradaki yazıya göz atabilirsiniz. İşte dengeli bir beslenmede bulunması gereken yüksek proteinli gıdalar ve protein miktarları;

1. Dana Eti

100 gram: 22 gram protein

Dana eti bulabileceğiniz en iyi yüksek proteinli gıdalardan biridir. Önerilen günlük protein değerinin neredeyse yüzde 50’sini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda A, E vitamini ve antioksidanlar bakımından da zengindir.

2. Organik Tavuk Göğsü

100 gram: 21 gram protein

Tavuk göğsü, protein için önerilen günlük değerin yüzde 30’undan fazlasını sağlar, bu da onu mükemmel bir yüksek proteinli gıda seçeneği haline getirir. Tavuk göğsü protein, niasin ve B6 vitamini kaynağıdır. Böcek ilacı ve antibiyotik kullanılmadan yetiştirildiğinden emin olmak için organik, serbest dolaşan tavukları seçmeye özen gösterin.

3. Kemik Suyu Protein Tozu

1 porsiyon (¼ fincan): 20 g

Kemik suyundan yapılan protein tozu, bağırsak bütünlüğünü ve detoksifikasyonu (toksik maddelerin uzaklaştırılmasını) destekleyen protein ve güçlü amino asitlerle doludur. Aynı zamanda potasyum, kalsiyum, selenyum ve magnezyum gibi faydalı mineraller içerir.

Yüksek Proteinli Gıda
Kemik Suyu Protein Tozu

4. Mercimek

1 su bardağı: 18 g

Mercimek yemek, veganlar ve vejeteryanlar için diyetlerinde yeterli protein almalarını sağlayan harika bir bitki bazlı protein içeren besindir. Mercimek aynı zamanda diyet lifi, folat, manganez, demir, fosfor, potasyum ve B vitaminleri de dahil olmak üzere birçok önemli besin içeriğine de sahiptir.

5. Somon

100 gram: 17 gram protein

Balıklar harika protein kaynaklarıdır ve özellikle doğadan yakalanmış somon, en sağlıklı yüksek proteinli gıdalardan biridir. Aynı zamanda omega-3 bakımından zengin olan somon, B12 vitamin, D vitamini; selenyum; B3, B6 ve B5 vitaminleri; ve potasyum kaynağıdır. Sağlıklı yağlar içeren somon beyin, kemik, kalp, göz, cilt de dahil olmak üzere tüm vücut sağlığını geliştirir.

6. Siyah Fasulye

1 su bardağı: 15 g

Siyah fasulye, vejeteryan yada vegan bir diyet uygulayan insanlar tarafından tüketilebilecek başka bir yüksek proteinli besindir. Hem protein hem de lif için mükemmel bir kaynak olan siyah fasulye, yedikten sonra tok hissetmenize yardımcı olurken, aynı zamanda da kan şekeri seviyelerinin dengelenmesini sağlar.

7. Natto

½ fincan: 15 g

Natto, fermente edilmiş soya fasulyesinden yapılan bir japon yiyeceğidir. Protein, manganez, demir, bakır, magnezyum, K vitamini ve C vitamini içeriği nedeniyle önemli sağlık yararları sunar.

Yüksek Proteinli Gıda
Natto

8. Yumurta

1 büyük yumurta: 7 g

Temel amino asitlere ve sağlıklı yağlara sahip olan yumurta, en iyi düşük karbonhidratlı ve yüksek proteinli gıdalardan biridir. Yumurtalar ayrıca protein emilimini artırmaya yardımcı olan biotin açısından da zengindir. B6 vitamini, enzimlerin proteini parçalamasına yardımcı olduğu ve parçalanmış amino asitleri kana taşıdığı için protein emiliminde de önemli bir rol oynar. Bununla birlikte serbest dolaşan, organik tavuk yumurtaları, diğer tavuk yumurtalarına kıyasla daha fazla vitamin, omega-3 yağı ve daha az kolesterol içerir.

9. Yoğurt

100 gram: 10 gram

Yoğurt harika bir protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineral kaynağıdır. aynı zamanda sindirimi ve besinlerin emilimini destekleyen faydalı probiyotiklerle doludur. Bu yüksek proteinli, probiyotik besini beslenmenize eklemek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, kilo vermeyi destekleyebilir ve ruh halinizi düzenleyebilir. Yoğurdun sağlıklı bir kahvaltı öğününden daha fazlası olduğunu unutmayın; her türlü tarifte mayonez veya ekşi krema yerine de kullanılabilir.

Yüksek Proteinli Gıda

10. Keçi Peyniri

100 gram: 7 g

Keçi peyniri, A2 kazein proteini (inek sütünde bulunan A1 kazeinin yerine) içeren ve bu nedenle sindirimi daha kolay olan yararlı keçi sütünden elde edilir. Porsiyon başına iyi miktarda protein sağlayan keçi peyniri, besin emilimini teşvik etmeye, enerji seviyelerini artırmaya, kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

11. Badem

¼ fincan / 23 badem: 5 g

Özellikle badem başta olmak üzere diğer kuruyemişler ve tohumlar mükemmel vegan protein kaynaklarıdır. Badem, protein, antioksidanlar, doymamış yağ ve lif içerir. Riboflavin gibi vitaminler ve magnezyum gibi mineraller de dahil olmak üzere badem, kalbinizi kardiyovasküler hastalıklardan korumaya, iltihabı azaltmaya, bilişsel işlevi desteklemeye, cildinizin sağlığını iyileştirmeye ve kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir

Yumurtasız Yüksek Proteinli Kahvaltı Fikirleri

Yumurtasız Yüksek Proteinli Kahvaltı Fikirleri

27 Mayıs 2020
Popüler Bir Ürün Olan Besin Mayası Faydaları Nelerdir?

Besin Mayası Faydaları ve Besin Mayalarının Vegan Beslenme İçin Önemi

24 Mayıs 2020

Yüksek proteinli gıdalar tüketmediğinizde, belirli temel amino asitler bakımından eksiklik riski altında olursunuz ve bu da düşük enerji, kilo vermede zorluk, uyku bozukluğu, zayıf bağışıklık gibi bir dizi sağlık sorununa yol açabilir. Hangi yiyecekler yüksek protein içerir? sorusunun cevabı ise; yukarıdaki listeye ek olarak hayvansal ve bitkisel bazlı birçok protein seçeneği vardır.

Etiket: protein

Yorum Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Tarif Değerlendirmesi




Bugün En Çok Okunanlar

Krem Orjinallik Sorgulama

Krem Orjinallik Sorgulama: Sahte Cilt Bakım Ürünü Nasıl Anlaşılır?

15 Mayıs 2021
Kpop İdollerinin Diyetleri

En Popüler 10 Kpop İdolünün Diyeti ve Zayıflık Sırları

29 Mayıs 2021
Ayçiçeği Lesitini Nedir

7 Soruda Ayçiçeği Lesitini Nedir? Faydaları, Zararları ve Kullanımı

23 Aralık 2021
Kan Dolaşımını Hızlandıran En İyi 14 Sağlıklı Yiyecek

Kan Dolaşımını Hızlandıran En İyi 14 Sağlıklı Yiyecek

8 Şubat 2021
Kore Diyeti Listesi Nasıl Uygulanır? Kore Diyeti Nedir?

K-Pop Yıldızlarının Zayıflık Sırrı Olan Kore Diyeti Listesi Nasıl Uygulanır? Kore Diyeti Nedir?

20 Ocak 2021
Monosodyum Glutamat İçeren 8 Yiyecek

Bu Gıdalardan Kaçınmalısınız! Monosodyum Glutamat İçeren 8 Yiyecek

4 Şubat 2021

Bizi Takip Edin

  • İletişim
  • Gizlilik

Copyright © 2020 zencefilgiller.com - Sağlıklı Yaşam Portalı - Tüm hakları saklıdır.

No Result
View All Result
  • Sağlık
  • Hastalıklar
  • Beslenme
  • Faydaları Nelerdir?
  • Vitamin ve Takviyeler
  • Tarifler
  • Diyet
  • Güzellik ve Bakım
  • Temizlik
  • İletişim

Copyright © 2020 zencefilgiller.com - Sağlıklı Yaşam Portalı - Tüm hakları saklıdır.

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.