zencefilgiller
  • ANA SAYFA
  • KATEGORİLER
    • Sağlık
    • Hastalıklar
    • Beslenme
    • Faydaları Nelerdir?
    • Vitamin ve Takviyeler
    • Tarifler
    • Diyet
    • Güzellik ve Bakım
    • Temizlik
No Result
View All Result
zencefilgiller
  • ANA SAYFA
  • KATEGORİLER
    • Sağlık
    • Hastalıklar
    • Beslenme
    • Faydaları Nelerdir?
    • Vitamin ve Takviyeler
    • Tarifler
    • Diyet
    • Güzellik ve Bakım
    • Temizlik
No Result
View All Result
zencefilgiller
No Result
View All Result
Ana Sayfa Güzellik ve Bakım

Shea Yağı Nedir? Shea Yağını Denemeniz İçin 6 İyi Neden

Yüzyıllardır kullanılan shea yağı, günümüzde cilt ve saç bakımında son derece popülerdir. Tamamen doğal, vitamin ve yağ asitleri bakımından zengin olması nedeniyle, cildinizi yumuşatmaktan çok daha fazlasını yapabilir. Shea yağı nedir? Shea yağı faydaları ve daha fazlası yazımızda.
17 Mart 2021
Shea Yağı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'tan Gönder

Muhtemelen sizin de cilt yada saç problemleriniz için kullandığınız favori bir bakım yağınız vardır. Ancak neyle karşı karşıya olursanız olun, shea yağı sizin yeni kurtarıcınız olabilir. Shea yağı nedir? merak ediyor olabilirsiniz. Karite ağacı olarak da bilinen shea ağacının fındıklarından elde edilen zengin içerikli shea yağı birçok cilt, saç ve sağlık sorunu için çözümdür. Shea yağı, yüzyıllardır kozmetik ve doğal cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir bileşen olmuştur. Tamamen doğal, vitamin ve yağ asitleri bakımından zengin olması nedeniyle, cildinizi yumuşatmaktan çok daha fazlasını yapabilir. Cildiniz ve saçınız için doğal bir güzellik ürünü arıyorsanız, shea yağı sizin için harika bir seçimdir. İşte shea yağı faydaları, kullanımı ve daha fazlası yazımızda.

Shea Yağı

Shea Yağı Nedir?

Shea yağı nedir? Shea yağı, Orta Afrika’ya özgü olan ve kutsal bir ağaç olarak kabul edilen shea ağacında bulunan fındıkların iç kısmından çıkarılarak elde edilir. Saf shea yağı A,E vitaminleri ve yağ asitleri bakımından zengindir. Shea ağacının meyvesinden elde edilen yağ, yaklaşık yüzde 45-50 oleik asit, yüzde 30-41 stearik asit, yüzde 5-9 palmitik asit ve yüzde 4-5 linoleik asit içerir. En iyi shea yağı, kimyasallar veya koruyucular eklenmeden soğuk presleme yöntemiyle elde edilir.

Shea Yağı Faydaları

Yüzyıllardır kullanılan shea yağı, günümüzde cilt ve saç bakımında son derece popülerdir, bu yüzden onu birçok kozmetik ürününde bulabilirsiniz. Oda sıcaklığında katı olan shea yağı, ellerinizde kolayca yumuşayarak uygulamayı kolaylaştırır. Shea yağı faydaları şu şekilde sıralanabilir;

1. Mükemmel Bir Cilt Nemlendiricisidir

Yüz ve vücut nemlendirmesi olarak shea yağı, bu doğal bileşenin en çok kullanılan kullanım alanlarından biridir. Çok fazla cilt bakım ürünü sağlıksız sentetik bileşenler içerir. Buna karşılık shea yağı, harika bir cilt bakım ürünü görevi gören doğal bir bileşendir. Ayrıca yapılan araştırmalar shea yağının antienflamatuar, yani iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Shea Yağı

2. Yaşlanma Karşıtı Özellikler Sağlar

Gözle görülür yaşlanma belirtilerini azaltmak istiyorsanız, cildin doğal nem içeriğini korumak ilk önceliktir ve shea yağı mükemmel bir nemlendiricidir. Saf shea yağı, doku hücresi yenilenmesini ve cildin yumuşamasını teşvik edebilir, bu da ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Cildi nemlendiren ve kırışıklıklarla savaşan kolajen desteği ile ilgili bilgi almak için buradaki yazıya göz atabilirsiniz.

3. Saç ve Saç Derisini Nemlendirir

Saç ve saç derisi sorunları için shea yağı kullanabilirsiniz. Shea yağı topikal olarak kullanıldığında, nemi hapsetmeye, saç derisini iyileştirmeye, kepeği hafifletmeye ve sert iklimlere karşı genel koruma sağlamaya yardımcı olur. Tıpkı hindistan cevizi yağı gibi shea yağı da mükemmel bir doğal nemlendiricidir ve ciltte, saç derisinde ve saçta kullanıldığında sağlığını ve görünümünü iyileştirir. Shea yağını bir miktar elinize alarak saçınıza ve saç derinize iyice sürün. En iyi sonuçlar için 20-30 dakika bekletin. Ardından durulayın, şampuanlayın ve normal şekilde bakım yapın. Hindistan cevizi yağı faydaları hakkında bilgi almak için buradaki yazıyı inceleyebilirsiniz.

Shea Yağı

4. Kışın Kuru Cildi, Yazın Güneş Yanıklarını Rahatlatır

Saf shea yağı, özellikle kış döneminde kuruyan ve kaşınan cildi onarmaya yardımcı olmak için mükemmeldir. Nemlendirici özelliği cildin derinliklerine nüfuz ederek rüzgar yanmasını önlerken daha fazla nemlendirme sağlar. Çatlak ve kuru topuklar, eller, sert dirsekler ve dizler için mükemmeldir. Ayrıca güneş kremlerinin çoğu cilde nüfuz eden ve vücudumuza giren zararlı kimyasallar ile doluyken, shea yağı çok daha sağlıklı ve besleyici bir seçimdir. Bu doğal güneş koruyucusunun SPF’si sadece yaklaşık 6 iken, daha doğal bir şekilde biraz koruma sağlayabilir ve makyajın altında mükemmeldir. Gerçekten shea yağı nemlendirici ve güneş kremi bir arada! Bununla birlikte güneş yanıklarını iyileştirmek için de harika bir seçimdir.

5. Çatlakları Azaltabilir

Çatlaklardan nasıl kurtulursunuz? Saf shea yağı doğal A vitamini içeriği ile çatlakların azalmasına yardımcı olabilir. Şaşırtıcı iyileştirici özellikleri ve nemlendirici nitelikleri nedeniyle shea yağı muhtemelen çatlakların ve diğer yara izlerinin görünümünü azaltabilir. Bazı insanlar shea yağını cildi yumuşatmak ve doğal olarak selülit görünümünü iyileştirmek için de kullanırlar.

Shea Yağı

6. Bebeklerde Pişiği Önler

Shea yağı maya ile savaşmaya yardımcı olabilecek antienflamatuar ve antifungal özelliklerinden dolayı, bebeğiniz için harika bir pişik merhemidir. Saf shea yağı, gelişmiş kolajen üretimi sağlarken hücre yenilenmesini teşvik ederek kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Hem hücre yenilenmesi hem de kolajen üretimi, bebeklerdeki pişikleri hızla iyileştirmek için önemlidir. Shea yağı, çocuğunuzun bebek bezlerinde bulunan çok sayıda kimyasaldan korunmasına yardımcı olmak ve iyileşme sağlamak için mükemmel bir pişik çözümüdür.

Shea Yağı Nasıl Saklanır?

She yağını her zaman ısı ve ışıktan uzak tutun. Rafine edilmemiş, saf shea yağı, ağzı kapalı bir kapta, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Yararlı özellikleri zamanla azalabileceğinden, shea yağının tohumdan çıkarıldıktan sonraki 18 ay içinde kullanılması önerilir. Soğuk aylarda, shea yağının daha sert olacağını ve sıcak aylarda daha yumuşak olacağını fark edeceksiniz ki bu her ikisi de normaldir.

İlginizi Çekebilir

Cilt Kırışıklığına İyi Gelen Bitkisel Yağlar İle Kendi Yaşlanma Karşıtı Serumunuzu Yapın

Kırışıklıklara İyi Gelen Yağlar İle Kendi Yaşlanma Karşıtı Serumunuzu Yapın

26 Ağustos 2020
Yüzdeki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer? Güneş Lekelerinden Kurtulmak İçin Evde Uygulayabileceğiniz 11 Pratik Çözüm

Yüzdeki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer? Güneş Lekelerinden Kurtulmak İçin Evde Uygulayabileceğiniz 11 Pratik Çözüm

10 Ağustos 2020

Shea yağı genellikle güvenli ve etkili bir doğal nemlendirici olarak kabul edilir. Ayrıca günlük kullanım için yeterince yumuşak olan shea yağı faydaları bakımından yüz kremlerinden vücut losyonlarına, saç bakımından el bakımına kadar birçok kullanım için mükemmel bir seçenektir. Bununla birlikte en fazla faydayı elde etmeniz için yalnızca yüksek kaliteli, birinci sınıf saf shea yağı satın almanız önemlidir.

Etiket: shea yağı

Yorum Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Tarif Değerlendirmesi




Bugün En Çok Okunanlar

Krem Orjinallik Sorgulama

Krem Orjinallik Sorgulama: Sahte Cilt Bakım Ürünü Nasıl Anlaşılır?

15 Mayıs 2021
Kpop İdollerinin Diyetleri

En Popüler 10 Kpop İdolünün Diyeti ve Zayıflık Sırları

29 Mayıs 2021
Ayçiçeği Lesitini Nedir

7 Soruda Ayçiçeği Lesitini Nedir? Faydaları, Zararları ve Kullanımı

23 Aralık 2021
Kan Dolaşımını Hızlandıran En İyi 14 Sağlıklı Yiyecek

Kan Dolaşımını Hızlandıran En İyi 14 Sağlıklı Yiyecek

8 Şubat 2021
Kore Diyeti Listesi Nasıl Uygulanır? Kore Diyeti Nedir?

K-Pop Yıldızlarının Zayıflık Sırrı Olan Kore Diyeti Listesi Nasıl Uygulanır? Kore Diyeti Nedir?

20 Ocak 2021
Monosodyum Glutamat İçeren 8 Yiyecek

Bu Gıdalardan Kaçınmalısınız! Monosodyum Glutamat İçeren 8 Yiyecek

4 Şubat 2021

Bizi Takip Edin

  • İletişim
  • Gizlilik

Copyright © 2020 zencefilgiller.com - Sağlıklı Yaşam Portalı - Tüm hakları saklıdır.

No Result
View All Result
  • Sağlık
  • Hastalıklar
  • Beslenme
  • Faydaları Nelerdir?
  • Vitamin ve Takviyeler
  • Tarifler
  • Diyet
  • Güzellik ve Bakım
  • Temizlik
  • İletişim

Copyright © 2020 zencefilgiller.com - Sağlıklı Yaşam Portalı - Tüm hakları saklıdır.

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.