zencefilgiller
  • ANA SAYFA
  • KATEGORİLER
    • Sağlık
    • Hastalıklar
    • Beslenme
    • Faydaları Nelerdir?
    • Vitamin ve Takviyeler
    • Tarifler
    • Diyet
    • Güzellik ve Bakım
    • Temizlik
No Result
View All Result
zencefilgiller
  • ANA SAYFA
  • KATEGORİLER
    • Sağlık
    • Hastalıklar
    • Beslenme
    • Faydaları Nelerdir?
    • Vitamin ve Takviyeler
    • Tarifler
    • Diyet
    • Güzellik ve Bakım
    • Temizlik
No Result
View All Result
zencefilgiller
No Result
View All Result
Ana Sayfa Faydaları Nelerdir?

Antioksidan Kaynağı Quercetin Faydaları Nelerdir? Sağlığa 8 Olağanüstü Etkisi

Uzun ömür, cilt güzelliği, kalp sağlığı, bağışıklık ve daha fazlası.. Aslında hepimizin sağlık adına aradığımız sorunun cevabı "Quercetin" olabilir. Peki quercetin ne işe yarar? Quercetin faydaları nelerdir? İşte bilmeniz gerekenler..
13 Mayıs 2021
Quercetin Faydaları
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'tan Gönder

Bir “süper yiyeceği” süper yapan şeyin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Veya yeşil çay, lahana ve yaban mersini gibi en iyi süper yiyeceklerin ortak noktası nedir? Cevap, daha uzun ömür, kalp sağlığı, dayanıklılık, bağışıklık ve daha fazlası gibi, hepimizin aradığı şeye bağlı doğal bir bileşik olan quercetin’dir. Quercetin birçok bitkisel besinde bulunan bir tür flavonoid antioksidandır. Yani teknik olarak bir “bitki pigmenti” olarak kabul edilir ve bu nedenle koyu renkli, besin maddeleri ile dolu meyve ve sebzelerde bulunur. Quercetin üzerine yapılan birçok çalışmada antikanserojen, antienflamatuar ve antiviral aktivitelere sahip olduğu gösterilmiştir. Bununla birlikte quercetin insan vücudunda üretilmediği için, beslenme ile ya da gıda takviyesi olarak alınabilir. Peki quercetin ne işe yarar? Quercetin faydaları nelerdir? keşfetmek için okumaya devam edin.

Quercetin Faydaları

Quercetin Faydaları

İnsan beslenmesinde en bol bulunan antioksidanlardan biri olarak kabul edilen quercetin, birçok araştırmaya göre serbest radikal hasarı, yaşlanmanın etkileri ve iltihaplanma ile mücadelede önemli bir rol oynamaktadır. Sağlıklı bir beslenme ile bol miktarda alabilseniz de, bazı insanlar bu bileşiği daha güçlü etkiler için quercetin takviyesi formunda alırlar. Quercetin içeren besinler ile ilgili bilgi almak için buradaki yazıya göz atabilirsiniz.

Peki quercetin ne işe yarar? Quercetin gibi flavonoidler (bitki bileşikleri) antiviral, antimikrobiyal, antienflamatuar ve antialerjik ajanlardır. Yani quercetin gibi güçlü antioksidanlar vücuttan serbest radikalleri temizleme yeteneğine sahiptirler.

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan quercetin faydaları şunlardır;

1. Enflamasyonu Azaltır

Enflamasyon, vücudun stres ve yaralanmalara verdiği doğal tepkidir ve genellikle vücudun iyileşmesine yardımcı olur. Bununla birlikte, kronik iltihaplanma vücuda zararlı olabilir ve belirli sağlık koşullarına katkıda bulunabilir. Araştırmalar bize kalp hastalığı, kanser, bazı zihinsel bozukluklar ve otoimmün bozukluklar dahil birçok hastalığın kökeninin iltihap olduğunu gösteriyor. Antioksidan görevi gören quercetin gibi flavonoidler ise önemli antienflamatuarlardır, yani iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Antienflamatuar besinler hakkında bilgi almak için buradaki yazıyı inceleyebilirsiniz.

Quercetin Faydaları

2. Alerjilerle Savaşır

Bazı araştırmalar quercetin’in doğal bir antihistamin olabileceğini öne sürüyor. Histaminler, bağışıklık sistemi bir alerji veya duyarlılık algıladığında salınan kimyasallardır ve vücudun alerjik bir reaksiyonu olduğunda karşılaştığımız rahatsız edici semptomların nedenini oluştururlar. Quercetin, histaminlerin belirli bağışıklık hücrelerinden salınmasını kısıtladığı için, bronşit, astım gibi rahatsızlıkları tedavi etmeye ve alerji semptomlarının azalmasına yardımcı olabilir. Alerjiler için evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemler hakkında bilgi almak için buradaki yazıya göz atabilirsiniz.

Quercetin bromelain faydaları bakımından bazı gıda takviyelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneğin; bromelain içeren quercetin (ananasta bulunan bir antienflamatuar enzim), alerjileri yönetmeye yardımcı olmak için alınabilir.

3. Kalp Sağlığını Destekler

Yapılan çalışmalara göre quercetin, enflamasyonu ve oksidatif stresi azaltma kabiliyeti nedeniyle, kalp ve kan damarı ile ilgili bozuklukları olan kişiler için faydalı görünmektedir. Quercetin gibi flavonoid içeren meyve ve sebzeler tüketmek, kalp hastalıkları riskini azaltabilir.

Quercetin Faydaları

4. Ağrıyla Mücadeleye Yardımcı Olur

Quercetin takviyeleri almak, artrit gibi otoimmün hastalıkların yanı sıra prostat ve solunum yolu enfeksiyonları da dahil olmak üzere enfeksiyonlarla ilişkili ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun nedeni çalışmaların, quercetin’in iltihaplı ağrıyı azalttığını ileri sürmesidir. Flavonoidler ayrıca prostatit (prostat iltihabı) ve romatoid artrit (RA) semptomlarının azalmasıyla da bağlantılıdır. İltihaplı romatizma olarak bilinen romatoid artrite iyi gelen yiyecekler ile ilgili bilgi almak için buradaki yazıya göz atabilirsiniz.

5. Kanserle Savaşmaya Yardımcı Olabilir

Quercetin insan vücuduna faydaları bakımından benzersizdir ve antioksidan özelliklere sahip olduğu için antikanser etkilere sahip olabilir. Yapılan çalışmalar, quercetin ve diğer antioksidanlar açısından zengin besleyici yoğun bir diyet ile düşük kanser riski arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte çalışmalar umut verici olsa da, quercetin’in kanser için alternatif bir tedavi olarak önerilebilmesi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

6. Enerjiyi ve Dayanıklılığı Artırmaya Yardımcı Olabilir

Kuersetin, muhtemelen kan akışı üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı atletik performansı ve dayanıklılığı artırmaya yardımcı olduğuna inanıldığı için bazı sporcu takviyelerine eklenir. Antioksidanların kas ve eklem dokusuna oksijen ve besin taşıyan kan damarlarının sağlığını artırmaya yardımcı oldukları için fiziksel performansı artırabileceği muhtemeldir.

Quercetin Faydaları

7. Cilt Sağlığının Korunmasına Yardımcı Olur

Araştırmalar, quercetin’in cildi dermatit ve ışığa duyarlılık gibi bozuklukların etkilerinden korumaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Quercetin gibi flavonoidler, alerjik ve enflamatuar hastalıklarla savaşmaya yardımcı olan antioksidan ve antienflamatuar etkilere sahip olduğundan, egzama gibi cilt iltihabıyla ilgili semptomları durdurmaya yardımcı olabilir.

8. Kan Basıncını Düşürebilir

Yüksek tansiyon dünyada en çok görülen ölüm nedenlerinden biri olan kalp hastalığı riskini artırır. Amerikan Kalp ve İnme Derneği tarafından yapılan 2016 tarihli bir araştırmaya göre, quercetin takviyesi almak kan basıncını düşürmenin etkili bir yolu olabilir. Yapılan araştırmalar, bileşiğin kan damarları üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğunu göstermiştir.

9. Nörolojik Bozukluklara Karşı Korur

Araştırmalar, quercetin’in antioksidan özelliklerinin, Alzheimer hastalığı ve demans gibi dejeneratif beyin bozukluklarına karşı korunmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Oksidatif stres, nörodejeneratif hastalıkların gelişimine katkıda bulunur ve vücutta serbest radikal dengesizliği olduğunda ortaya çıkar. Kuersetin faydaları ve antioksidan özellikleri, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilir. Bununla birlikte yapılan çalışmaların henüz hayvanlar üzerinde denendiği ve insanlar üzerinde daha fazla bilimsel araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu da belirtmek gerekir.

İlginizi Çekebilir

En İyi 6 Gıda Takviyesi

Genel Sağlık İçin En İyi 6 Gıda Takviyesi ve Sağlığa Faydaları

7 Mart 2021
Kolajen Desteği Ne İşe Yarar ? Kolajen Takviyeleri Kullanmanın En Önemli 5 Faydası

Kolajen Desteği Ne İşe Yarar ? Kolajen Takviyeleri Kullanmanın En Önemli 5 Faydası

26 Haziran 2020

Quercetin faydaları birçok sağlık sorunu için etkili olsa da, kendi başına biyoyararlanımı düşüktür, bu da vücudunuzun onu zayıf bir şekilde emdiği anlamına gelir. Bu nedenle quercetin takviyeleri C vitamini ya da bromelain gibi emilimi artırabilecek bileşikler içerebilir. Bununla birlikte quercetin için günlük alınması önerilen bir miktar olmasa da, takviye olarak kullanılan dozlar günde 500-1.000 mg arasında değişir. Bu nedenle hangi miktarın sizin için en uygun olduğuna karar vermek için bir sağlık uzmanına danışmanız gerekebilir. Sonuç olarak takviyeler konusunda bir endişeniz varsa, quercetin içeren besinler tüketmek sizin için en iyi seçim olabilir.

Etiket: kuersetinquercetin

Yorum Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Tarif Değerlendirmesi




Bugün En Çok Okunanlar

Krem Orjinallik Sorgulama

Krem Orjinallik Sorgulama: Sahte Cilt Bakım Ürünü Nasıl Anlaşılır?

15 Mayıs 2021
Kpop İdollerinin Diyetleri

En Popüler 10 Kpop İdolünün Diyeti ve Zayıflık Sırları

29 Mayıs 2021
Ayçiçeği Lesitini Nedir

7 Soruda Ayçiçeği Lesitini Nedir? Faydaları, Zararları ve Kullanımı

23 Aralık 2021
Kan Dolaşımını Hızlandıran En İyi 14 Sağlıklı Yiyecek

Kan Dolaşımını Hızlandıran En İyi 14 Sağlıklı Yiyecek

8 Şubat 2021
Kore Diyeti Listesi Nasıl Uygulanır? Kore Diyeti Nedir?

K-Pop Yıldızlarının Zayıflık Sırrı Olan Kore Diyeti Listesi Nasıl Uygulanır? Kore Diyeti Nedir?

20 Ocak 2021
Monosodyum Glutamat İçeren 8 Yiyecek

Bu Gıdalardan Kaçınmalısınız! Monosodyum Glutamat İçeren 8 Yiyecek

4 Şubat 2021

Bizi Takip Edin

  • İletişim
  • Gizlilik

Copyright © 2020 zencefilgiller.com - Sağlıklı Yaşam Portalı - Tüm hakları saklıdır.

No Result
View All Result
  • Sağlık
  • Hastalıklar
  • Beslenme
  • Faydaları Nelerdir?
  • Vitamin ve Takviyeler
  • Tarifler
  • Diyet
  • Güzellik ve Bakım
  • Temizlik
  • İletişim

Copyright © 2020 zencefilgiller.com - Sağlıklı Yaşam Portalı - Tüm hakları saklıdır.

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.